Antisemitisme, rettet mod palæstinenserne.
Hvorfor spyttede ypperstepræsten?
Også i Danmark tiltager verbale og fysiske overgreb mod palæstinensere. (Palæstinensere såvel som jøder udgør 2 forskellige semitiske folk.).

Når et fhv. bestyrelsesmedlem af Holocaustcentret og fhv. overrabbiner offentligt spytter på folk, fordi de opfattes som ”palæstinensere”, er der noget galt med videns- og dannelsesniveauet i Danmark.

Hvorfor spyttede ypperstepræsten?

På Auschwitz-dagen 2003 var 600 honoratiores indbudt til en officiel middag på Københavns Rådhus. Tidligere overrabbiner og medlem af bestyrelsen for Centret for Holocaust- og Folkedrabsstudier Bent Melchior forklarede formålet med Auschwitz-dagen således i medierne: ”Vi skal skue fremefter og reflektere over, hvordan vi kan undgå gentagelser”; ”Jeg (B.M. red.) betragter ikke holocaust som et særligt jødisk ærinde, det gælder for alle grusomheder, der kan minde om folkemord”; ”Vi må alle kæmpe for at undgå at falde i den grøft, som medfører, at vi handler ondt”.
På Rådhuset havde to unge piger, med tørklæde, fået tilladelse til at dele brochurer ud med Folkedrabskonventionens bestemmelser. Bent Melchior opfattede dem straks som palæstinensere, hvorefter han for frem og spyttede på de to unge kvinder.
Denne ypperste repræsentant for et dansk kirkesamfund spytter på dem, han betragter som mindreværdige af den enkle grund, at han er overbevist om, at han kan tillade sig det. Han kan uantastet opføre sig som pøbel. Sådan begyndte det i Tyskland da ikke alene landets bærme, men også det højere borgerskab, offentligt begyndte at spytte på jøderne! (1935 var året.) Når en så ellers respektabel og velanskreven person som Bent Melchior kan opføre som pøbel, må man påregne, at de fleste, når tilskyndelsen er til stede, kan opføre sig som sådan.
(Korrespondance mellem B.M. og Hum. Forum, hvor B.M indrømmer det racistiske overfald, men samtidig nægter at give en offentlig undskyldning, forefindes.)